jika anda baca artikel ini..
anda akan segera mengatikan ia dengan stevia pemanis semula jadi..
1. Gula boleh menekan sistem imun anda.
2. Gula
mengganggu hubungan mineral dalam badan.
3. Gula boleh
menyebabkan kenakalan remaja kanak-kanak.
4. Gula
dimakan semasa mengandung dan penyusuan boleh mempengaruhi pengeluaran tenaga
otot dalam anak, yang boleh menjejaskan keupayaan individu untuk bersenam.
5. Gula dalam
soda, apabila diminum oleh kanak-kanak, menyebabkan kanak-kanak kurang minum
susu.
6. Gula boleh
meningkatkan glukosa dan tindak balas insulin dan mengembalikan mereka ke tahap
puasa perlahan dalam pengguna kontraseptif oral.
7. Gula boleh
meningkatkan spesies oksigen reaktif (ROS), yang boleh merosakkan sel-sel dan
tisu.
8. Gula boleh
menyebabkan hiperaktif, kebimbangan, tidak boleh menumpukan perhatian dan sifat
mudah tersinggung kanak-kanak.
9. Gula boleh
menghasilkan peningkatan yang ketara dalam trigliserida.
10. Gula
mengurangkan keupayaan badan untuk mempertahankan terhadap jangkitan bakteria.
11. Gula
menyebabkan penurunan dalam keanjalan tisu dan fungsi – gula lebih banyak anda
makan, keanjalan yang lebih dan fungsi anda kalah.
12. Gula
mengurangkan lipoprotein berketumpatan tinggi (HDL).
13. Gula
boleh membawa kepada kekurangan kromium.
14. Gula
boleh membawa kepada kanser ovari.
15. Gula
boleh meningkatkan tahap puasa glukosa.
16. Gula
menyebabkan kekurangan tembaga.
17. Gula
mengganggu penyerapan badan kalsium dan magnesium.
18. Gula
boleh membuat mata lebih mudah terdedah kepada kemerosotan makular berkaitan
dengan usia.
19. Gula
meningkatkan tahap neurotransmitter: dopamin, serotonin, dan norepinephrine.
20. Gula
boleh menyebabkan hipoglisemia.
21. Gula
boleh membawa kepada saluran pencernaan berasid.
22. Gula
boleh menyebabkan peningkatan mendadak tahap adrenalin kanak-kanak.
23. Gula
sering malabsorbed pada pesakit dengan penyakit usus berfungsi.
24. Gula
boleh menyebabkan penuaan pra-matang.
25. Gula
boleh membawa kepada ketagihan alkohol.
26. Gula
boleh menyebabkan kerosakan gigi.
27. Gula
boleh membawa kepada obesiti.
28. Gula
meningkatkan risiko penyakit Crohn dan kolitis ulser.
29. Gula
boleh menyebabkan ulser perut atau duodenum.
30. Gula
boleh menyebabkan artritis.
31. Gula
boleh menyebabkan gangguan pembelajaran pada kanak-kanak sekolah.
32. Gula
membantu pertumbuhan tidak terkawal Candida albicans (jangkitan yis).
33. Gula
boleh menyebabkan batu karang.
34. Gula
boleh menyebabkan penyakit jantung.
35. Gula
boleh menyebabkan apendiks.
36. Gula
boleh menyebabkan buasir.
37. Gula
boleh menyebabkan vena varikos.
38. Gula
boleh membawa kepada penyakit periodontal.
39. Gula
boleh menyumbang kepada osteoporosis.
40. Gula
menyumbang kepada keasidan air liur.
41. Gula
boleh menyebabkan penurunan sensitiviti insulin.
42. Gula
boleh mengurangkan jumlah Vitamin E dalam darah.
43. Gula
boleh mengurangkan jumlah hormon pertumbuhan dalam badan.
44. Gula
boleh meningkatkan kolesterol.
45. Gula
meningkatkan produk akhir glycation maju (Zaman), yang terbentuk apabila gula
mengikat bukan enzim untuk protein.
46. Gula
boleh mengganggu penyerapan protein.
47. Gula
menyebabkan alergi makanan.
48. Gula
boleh menyumbang kepada kencing manis.
49. Gula
boleh menyebabkan toxemia semasa mengandung.
50. Gula
boleh menyebabkan ekzema pada kanak-kanak.
51. Gula
boleh menyebabkan penyakit kardiovaskular.
52. Gula
boleh menjejaskan struktur DNA.
53. Gula
boleh mengubah struktur protein.
54. Gula
boleh membuat kedutan kulit dengan mengubah struktur kolagen.
55. Gula
boleh menyebabkan katarak.
56. Gula
boleh menyebabkan emphysema.
57. Gula
boleh menyebabkan aterosklerosis.
58. Gula
boleh menggalakkan ketinggian lipoprotein densiti rendah (LDL).
59. Gula
boleh menjejaskan homeostasis fisiologi banyak sistem dalam badan.
60. Gula
merendahkan keupayaan enzim untuk berfungsi.
61.
Pengambilan gula dikaitkan dengan perkembangan penyakit Parkinson.
62. Gula
boleh meningkatkan saiz hati dengan membuat sel-sel hati membahagi.
63. Gula
boleh meningkatkan jumlah lemak hati.
64. Gula
boleh meningkatkan saiz buah pinggang dan menghasilkan perubahan patologi di
dalam buah pinggang.
65. Gula
boleh merosakkan pankreas.
66. Gula
boleh meningkatkan pengekalan cecair badan.
67. Gula
adalah musuh nombor satu pergerakan usus.
68. Gula
boleh menyebabkan myopia (rabun dekat).
69. Gula
boleh menjejaskan lapisan kapilari.
70. Gula
boleh membuat tendon lebih rapuh.
71. Gula
boleh menyebabkan sakit kepala, termasuk migrain.
72. Gula
memainkan peranan dalam kanser pankreas di kalangan wanita.
73. Gula
boleh menjejaskan gred kanak-kanak di sekolah.
74. Gula
boleh menyebabkan kemurungan.
75. Gula
meningkatkan risiko kanser perut.
76. Gula
boleh menyebabkan dispepsia (senak).
77. Gula
boleh meningkatkan risiko mendapat gout.
78. Gula
boleh meningkatkan tahap glukosa dalam darah yang lebih tinggi daripada
karbohidrat kompleks dalam Ujian toleransi glukosa boleh.
79. Gula
mengurangkan kapasiti pembelajaran.
80. Gula
boleh menyebabkan dua protein darah – albumin dan lipoprotein – untuk berfungsi
kurang berkesan, yang boleh mengurangkan keupayaan badan untuk mengendalikan
lemak dan kolesterol.
81. Gula
boleh menyumbang kepada penyakit Alzheimer.
82. Gula
boleh menyebabkan Pelekat platelet, yang menyebabkan darah beku.
83. Gula
boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon – sesetengah hormon menjadi aktif
dan lain-lain menjadi terlalu aktif.
84. Gula
boleh membawa kepada pembentukan batu karang.
85. Gula
boleh menyebabkan radikal bebas dan tekanan oksidatif.
86. Gula
boleh membawa kepada kanser saluran biliary.
87. Gula
meningkatkan risiko remaja hamil menyampaikan (SGA) bayi
kecil-untuk-hamil-umur.
88. Gula
boleh membawa kepada pengurangan yang besar dalam tempoh kehamilan di kalangan
remaja.
89. Gula
melambatkan makanan ini masa perjalanan melalui saluran gastrousus.
90. Gula
meningkatkan kepekatan asid hempedu di dalam najis dan enzim bakteria di dalam
usus, yang boleh mengubah suai hempedu untuk menghasilkan penyebab kanser
kompaun dan kanser kolon.
91. Gula
meningkatkan estradiol (bentuk yang paling mujarab semulajadi estrogen) pada
lelaki.
92. Gula
bergabung dengan dan memusnahkan phosphatase, enzim penghadaman, yang
menjadikan pencernaan lebih sukar.
93. Gula
boleh menjadi faktor risiko untuk kanser pundi hempedu.
94. Gula
adalah bahan ketagihan.
95. Gula
boleh memabukkan, sama seperti alkohol.
96. Gula
boleh memburukkan sindrom prahaid (PMS).
97. Gula
boleh mengurangkan kestabilan emosi.
98. Gula menggalakkan
pengambilan makanan yang berlebihan dalam orang gemuk.
99. Gula
boleh memburukkan lagi gejala kanak-kanak yang mempunyai masalah defisit
perhatian (ADD).
No comments:
Post a Comment